Kebony: innovatie en duurzaamheid in houttechnologie

Een toekomstgerichte benadering van bouwmaterialen

Kebony, een toonaangevend technologiebedrijf gevestigd in Noorwegen, heeft zich gepositioneerd als een wereldwijde pionier in de productie van het meest duurzame alternatief voor hardhout. Kebony hanteert een techniek van dubbele modificatie™ om de sterkte en levensduur van hout te verbeteren. Dankzij dit gepatenteerd proces wordt duurzaam zachthout getransformeerd in dubbel gemodifieerd hout met eigenschappen die vergelijkbaar of zelfs superieur zijn aan die van tropisch hardhout. Kebony producten, voornamelijk gebruikt voor gevelbekleding en terrassen, zijn te vinden in een breed scala aan projecten en dit in meer dan 100 landen wereldwijd.

Duurzaamheid en kwaliteit: het hart van Kebony

Kebony zet de standaard voor duurzaam bouwen met hun unieke, gepatenteerde proces dat duurzaam naaldhout transformeert in een houtsoort die vergelijkbaar, en zelfs superieur, is aan tropisch hardhout. Deze technologische innovatie combineert esthetiek met duurzaamheid, waardoor architecten en designers wereldwijd geïnspireerd raken om met Kebony hout te werken. De missie van Kebony is duidelijk: tegen 2030 wereldleider zijn in houtmodificatietechnologie, met als doel de CO₂-uitstoot in de bouw aanzienlijk te verminderen.

Baanbrekend houttechnologie

Kebony's innovatieve technologische aanpak is gebaseerd op een dubbel modificatieproces™, een zeer effectief proces van impregnatie en uitharding. Dit proces transformeert duurzaam zachthout permanent in Kebony hout. Het resultaat? Een superieur, esthetisch aantrekkelijk én duurzaam product dat meteen klaar is voor gebruik zonder enige voorbehandeling of speciaal onderhoud. Wist u dat voor elke 10m² Kebony terras dat geïnstalleerd wordt, bijna twee ton CO² bespaard wordt? Een equivalent van het opladen van meer dan 400.000 smartphones, of het energieverbruik van een gemiddeld EU-huishouden over een periode van 22 maanden.

Kebony's uitdagende projecten: een venster op duurzame architectuur

Kebony werd al gebruikt in een reeks uitdagende en innovatieve projecten wereldwijd, die de veelzijdigheid en duurzaamheid van het materiaal demonstreren. Van privéwoningen tot openbare gebouwen, Kebony hout biedt niet alleen een esthetische waarde, maar draagt ook bij aan een duurzamere toekomst.

  • School De Rekke, Antwerpen: In Stabroek heeft Kebony bijgedragen aan de transformatie van School De Rekke. Dit project is een voorbeeld van hoe Kebony hout kan worden ingezet in educatieve en gemeenschapsgerichte omgevingen waar duurzaamheid centraal staat. Lees meer over dit project.
  • Harmonie met de natuur in Bois-le-Roi: In deze privéwoning in Frankrijk speelt Kebony hout een cruciale rol in het creëren van een natuurlijke en duurzame leefomgeving. Het project toont aan hoe modern design en respect voor de natuur hand in hand kunnen gaan. Ontdek het project.
  • De Noorse Ambassade in Brussel: Een toonbeeld van duurzaamheid: De Noorse Ambassade in Brussel is verfraaid met Kebony's duurzame houttechnologie, wat het gebouw een unieke en milieuvriendelijke uitstraling geeft. Ontdek hoe Kebony bijdroeg aan dit project.
  • Een architectenhut in Noorwegen: Natuurlijke schoonheid en functionaliteit: dit project aan een meer in landelijk Noorwegen toont de veelzijdigheid van Kebony hout in een rustieke, maar moderne setting. Door de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van Kebony hout, integreert de hut perfect in de natuurlijke omgeving. Bekijk meer over dit unieke project.
Gabrielle Vermeulen

Gabrielle Vermeulen

Press Officer, Two cents

Ward Vanhee

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kebony

Kebony heeft haar hoofdkantoor in Noorwegen. Het is een innovatief technologiebedrijf dat wereldwijd het meest duurzame alternatief voor hardhout produceert en zo meehelpt om de globale CO2-uitstoot te verminderen.

De Kebony® technologie transformeert duurzaam zachthout zoals dennenhout in dubbel gemodificeerd™ hout. De eigenschappen zijn vergelijkbaar met, en in sommige gevallen superieur aan die van tropisch hardhout. De door het bedrijf gepatenteerde productieprocessen leveren producten op die grote verbeteringen in duurzaamheid en stabiliteit bieden, terwijl ze ook hun natuurlijke esthetiek behouden.

Kebony producten worden voornamelijk gebruikt voor gevelbekleding en terrassen. Ze zijn te vinden in een breed scala aan buitenapplicaties en ontwerpprojecten in meer dan 100 landen wereldwijd. De vraag naar duurzame oplossingen in de bouw neemt bovendien steeds toe, waardoor duurzaam hout de nieuwe standaard wordt.

In oktober 2021 kondigde Kebony de voltooiing aan van een investeringsronde van 30 miljoen euro, geleid door Jolt Capital en Lightrock. De recente investering van het bedrijf zal Kebony's groeistrategie ondersteunen en zal gebruikmaken van de aanzienlijke operationele schaalbaarheid om de winstgevende groeireis voort te zetten.

In november 2023 werd Kebony erkend als een Financial Times Tech Champion of 2023, een prestigieuze onderscheiding toegekend aan een selecte groep van Europa's meest innovatieve technologiebedrijven. Kebony werd geëerd als winnaar in de categorie 'Fabricage & Bouw' voor het leveren van "snelgroeiende naaldhoutsoorten met dezelfde stevigheid en duurzaamheid als tropisch hardhout, die zowel koolstofemissies als ontbossing aanpakken."