Kebony verfraait Noorse ambassade in Brussel met duurzame houttechnologie

Noors vakmanschap en innovatie centraal in esthetische upgrade

Kebony, een innovatief Noors technologiebedrijf gespecialiseerd in duurzame houtproductie, heeft een belangrijke rol gespeeld in de recente opwaardering van de Noorse ambassade in Brussel. Het project, uitgevoerd door Epimmo in opdracht van Statsbygg, de Noorse overheidsorganisatie verantwoordelijk voor bouwprojecten, illustreert Kebony's toewijding aan duurzaamheid en esthetiek in de bouw, en versterkt de banden met zijn Noorse roots.

Het terras op de 10de verdieping van de ambassade werd vernieuwd met Kebony's hoogwaardige en duurzame houtproducten. ​ Zij worden vooral gekenmerkt door hun stijlvolle uitstraling en sterke resistentie tegen weersinvloeden. Dit project illustreert hoe Kebony's innovatieve benadering van houtbewerking - een trots Noors erfgoed - bijdraagt aan moderne architectuur.

Functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek

De keuze voor Kebony door Statsbygg en Epimmo weerspiegelt een gedeelde visie op duurzaam bouwen. Kebony's unieke technologie, die de kwaliteiten van hardhout evenaart met milieuvriendelijk zachthout, biedt een slim alternatief dat de Noorse waarden van respect voor de natuur en innovatie belichaamt.

De implementatie van Kebony hout in het project was een proces van technische precisie en samenwerking. De lichte eigenschappen van het hout waren een belangrijke factor in de keuze, omdat ze resulteerden in een minder belastende impact op de dakconstructie. De aannemer, die voor het eerst met Kebony werkte, prees de kwaliteit en verwerkbaarheid.

De esthetische waarde van Kebony hout geeft het terras van de ambassade een warme en uitnodigende uitstraling. Dit project is een voorbeeld van hoe Noorse innovatie en design samengaan om zowel functionele als visueel aantrekkelijke ruimtes te creëren.

Een tevreden klant

Philippe Elewaut van Epimmo, de manager van het project, was zeer tevreden over de samenwerking met Kebony: "De keuze voor Kebony hout was logisch, gezien onze focus op duurzaamheid en kwaliteit. Het resultaat op het terras van de Noorse ambassade is een prachtige weerspiegeling van Noors vakmanschap en innovatie. De positieve reactie van de ambassade bevestigt onze keuze voor dit hoogwaardige, duurzame product."

Ontdek alle foto's hier.

Gabrielle Vermeulen

Gabrielle Vermeulen

Press Officer, Two cents

Ward Vanhee

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kebony

Kebony, gevestigd in Noorwegen, is één van 's werelds meest opwindende technologiebedrijven en produceert wereldwijd het meest duurzame en langdurige alternatief voor hardhout, waardoor de CO2-uitstoot wereldwijd wordt verminderd.

De Kebony® technologie transformeert duurzaam zachthout zoals dennenhout in dubbel gemodificeerd™ hout. De eigenschappen zijn vergelijkbaar met, en in sommige gevallen superieur aan die van tropisch hardhout. De door het bedrijf gepatenteerde productieprocessen leveren producten op die grote verbeteringen in duurzaamheid en stabiliteit bieden, terwijl ze ook hun natuurlijke esthetiek behouden.

Kebony producten worden voornamelijk gebruikt voor gevelbekleding en terrassen. Ze zijn te vinden in een breed scala aan buitenapplicaties en ontwerpprojecten in meer dan 100 landen wereldwijd. De vraag naar duurzame oplossingen in de bouw neemt bovendien steeds toe, waardoor duurzaam hout de nieuwe standaard wordt.

In oktober 2021 kondigde Kebony de voltooiing aan van een investeringsronde van 30 miljoen euro onder leiding van Jolt Capital en Lightrock. De recente investering van het bedrijf zal Kebony's groeistrategie ondersteunen en de aanzienlijke operationele schaalbaarheid benutten om de winstgevende groeireis voort te zetten.

In november 2023 werd Kebony erkend als de Financial Times Tech Champion van 2023, een prestigieuze onderscheiding toegekend aan een selecte groep van Europa's meest innovatieve technologiebedrijven. Kebony werd geselecteerd als winnaar in de categorie ’Manufacturing & Construction” voor het leveren van "snelgroeiende naaldhoutsoorten met dezelfde hardheid en duurzaamheid als tropisch hardhout, die zowel de CO2-uitstoot als ontbossing aanpakken."

Neem contact op met