Toonaangevende producent van duurzaam hout bevestigt zijn inzet voor een groenere bouwindustrie

Kebony lanceert nieuw Sustainability rapport, waarin het zijn inzet laat zien om de koolstofuitstoot in de bouw te minimaliseren

Kebony, wereldwijd marktleider in de productie van duurzaam hout, heeft vandaag een nieuw ​ Sustainability rapport gelanceerd. Dit rapport bevestigt de status van het bedrijf als pionier in de beweging naar een groenere bouwindustrie.

Het nieuwe jaarlijkse Kebony Sustainability rapport biedt eerst en vooral een transparante evaluatie van de duurzaamheidsprestaties van het Noorse technologiebedrijf. Daarbovenop is het een blauwdruk voor de wereldwijde bouwindustrie – een van de meest vervuilende industrieën ter wereld – die aantoont hoe sterke commerciële prestaties met een verantwoorde duurzame filosofie kunnen worden gecombineerd.

Met de Sustainable Development Goals (SDG's) van de VN als raamwerk laat het duurzaamheidsrapport zien dat Kebony zich blijft inzetten om haar ESG-prestaties van jaar tot jaar te verbeteren. De nieuwe gegevens voor 2022 bouwen voort op de analyse die in 2021 werd uitgevoerd. Twee belangrijke pijlers zijn geïdentificeerd om de milieu-impact van het bedrijf te verbeteren. Deze pijlers omvatten het opvoeren van de inspanningen om hout te gebruiken dat dichter bij de belangrijkste internationale markten wordt geproduceerd, en het onderzoeken van alle mogelijke pistes om de ecologische voetafdruk in elke fase van het productieproces van het bedrijf te verminderen.

Ondersteund door een gepatenteerde chemische technologie, produceert Kebony dubbel gemodificeerd™ hout van superieure kwaliteit dat milieuvriendelijk, duurzaam en esthetisch is. Bovendien vermindert het de wereldwijde afhankelijkheid van tropisch hardhout in de bouwsector en zo ook de ontbossing van de kostbare koolstofreservoirs.

Een analyse van de uitstoot van broeikasgassen toont aan dat Kebony de uitstoot heeft verminderd in alle door de industrie goedgekeurde Scope 1-, Scope 2- en Scope 3-categorieën. Tegelijkertijd zijn de R&D-uitgaven verhoogd tot $ 1,5 miljoen in 2022, waardoor de toepassing en de prestaties van de Kebony technologie zijn uitgebreid naar nieuwe, lokaal gewonnen soorten duurzaam hout.

Het rapport benadrukt ook de centrale rol van innovatieve houtproducten in de aanpak van de klimaatcrisis, met een geschatte emissiebesparing van 143.000 ton CO2 indien Kebony producten in 2022 de totale Amerikaanse en EU-productie van Ipé hardhout zouden hebben vervangen.

Het rapport geeft zowel een transparante evaluatie van het afgelopen jaar, als een vooruitblik naar de toekomst. Het schetst Kebony's stappenplan om investeringen en operationele vereisten te onderzoeken die nodig zijn om in 2035 energieneutraal te produceren, evenals de geplande lancering dit jaar van een nieuw onderzoeksprogramma voor natuurlijke, biogebaseerde chemische producten. Deze plannen liggen in lijn met de missie van Kebony om een tastbare, positieve verandering te bewerkstelligen voor de wereldwijde bouwsector.

Jean-Baptiste Clavel, Chief Executive Officer van Kebony, zegt over de publicatie van Kebony's meest recente jaarlijkse duurzaamheidsverslag:

“Bij Kebony levert onze unieke technologie een belangrijk antwoord op de wereldwijde uitdagingen van de uitstoot van broeikasgassen en de vernietiging van het regenwoud. Een positieve impact op het milieu staat centraal in onze dagelijkse activiteiten en organisatie, en zal onze strategie, beleid en praktijken blijven aansturen. We willen een duurzame revolutie teweegbrengen voor de wereldwijde bouwsector.''

 

Download Kebony’s Sustainability rapport 2022 hier.

Beelden: klik hier.

 

Noot voor de redactie: Interviews, casestudy's, afbeeldingen beschikbaar bij:

Ward Vanhee

Ward Vanhee

Press Officer, Two cents

Gabrielle Vermeulen

Gabrielle Vermeulen

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kebony

Kebony heeft haar hoofdkantoor in Noorwegen. Het is een innovatief technologiebedrijf dat wereldwijd het meest duurzame alternatief voor hardhout produceert en zo meehelpt om de globale CO2-uitstoot te verminderen.

De Kebony® technologie transformeert duurzaam zachthout zoals dennenhout in dubbel gemodificeerd™ hout. De eigenschappen zijn vergelijkbaar met, en in sommige gevallen superieur aan die van tropisch hardhout. De door het bedrijf gepatenteerde productieprocessen leveren producten op die grote verbeteringen in duurzaamheid en stabiliteit bieden, terwijl ze ook hun natuurlijke esthetiek behouden.

Kebony producten worden voornamelijk gebruikt voor gevelbekleding en terrassen. Ze zijn te vinden in een breed scala aan buitenapplicaties en ontwerpprojecten in meer dan 100 landen wereldwijd. De vraag naar duurzame oplossingen in de bouw neemt bovendien steeds toe, waardoor duurzaam hout de nieuwe standaard wordt.

In oktober 2021 kondigde Kebony de voltooiing aan van een investeringsronde van 30 miljoen euro, geleid door Jolt Capital en Lightrock. De recente investering van het bedrijf zal Kebony's groeistrategie ondersteunen en zal gebruikmaken van de aanzienlijke operationele schaalbaarheid om de winstgevende groeireis voort te zetten.

In november 2023 werd Kebony erkend als een Financial Times Tech Champion of 2023, een prestigieuze onderscheiding toegekend aan een selecte groep van Europa's meest innovatieve technologiebedrijven. Kebony werd geëerd als winnaar in de categorie 'Fabricage & Bouw' voor het leveren van "snelgroeiende naaldhoutsoorten met dezelfde stevigheid en duurzaamheid als tropisch hardhout, die zowel koolstofemissies als ontbossing aanpakken."