Norwegian embassy Brussels

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Kebony

Kebony, gevestigd in Noorwegen, is één van 's werelds meest opwindende technologiebedrijven en produceert wereldwijd het meest duurzame en langdurige alternatief voor hardhout, waardoor de CO2-uitstoot wereldwijd wordt verminderd.

De Kebony® technologie transformeert duurzaam zachthout zoals dennenhout in dubbel gemodificeerd™ hout. De eigenschappen zijn vergelijkbaar met, en in sommige gevallen superieur aan die van tropisch hardhout. De door het bedrijf gepatenteerde productieprocessen leveren producten op die grote verbeteringen in duurzaamheid en stabiliteit bieden, terwijl ze ook hun natuurlijke esthetiek behouden.

Kebony producten worden voornamelijk gebruikt voor gevelbekleding en terrassen. Ze zijn te vinden in een breed scala aan buitenapplicaties en ontwerpprojecten in meer dan 100 landen wereldwijd. De vraag naar duurzame oplossingen in de bouw neemt bovendien steeds toe, waardoor duurzaam hout de nieuwe standaard wordt.

In oktober 2021 kondigde Kebony de voltooiing aan van een investeringsronde van 30 miljoen euro onder leiding van Jolt Capital en Lightrock. De recente investering van het bedrijf zal Kebony's groeistrategie ondersteunen en de aanzienlijke operationele schaalbaarheid benutten om de winstgevende groeireis voort te zetten.

In november 2023 werd Kebony erkend als de Financial Times Tech Champion van 2023, een prestigieuze onderscheiding toegekend aan een selecte groep van Europa's meest innovatieve technologiebedrijven. Kebony werd geselecteerd als winnaar in de categorie ’Manufacturing & Construction” voor het leveren van "snelgroeiende naaldhoutsoorten met dezelfde hardheid en duurzaamheid als tropisch hardhout, die zowel de CO2-uitstoot als ontbossing aanpakken."

Neem contact op met